Naslovna » Kafana Sokače

Kafana Sokače Sokobanja

Kafana Sokače kod Opštine

Kafana Sokače nalazi se preko puta ulaza u zgradu Opštine Sokobanja. Jelovnik kafane sadrži razna kuvana jela, salate, predjela, jela po porudžbini, desert, specijalitete sa roštilja i posebne specijalitete kuće.

Kafana sa tradicijom!

Kafana „Sokače“ ima tradiciju postojanja od 1922. godine. Unutrašnjost kafane krase slike stare Sokobanje kada je njene ulice, parkove i izletišta pohodila predratna gospoda, kao i stare porodične slike smeštene u originalnim i autentičnim ramovima iz predratnih vremena. Tu je i velika slika „Kosovski boj“, rad lokalnog sokobanjskog umetnika Ravijana, koja prekriva skoro ceo jedan zid kafane. Javno su izloženi i predmeti koji su se koristili u gostionici i pivnici „Evropa“ Miodraga K. Ilića, pradede sadašnjih vlasnika. Četri predratna stola iz gostionice i pivnice „Evropa“ služe i dalje svrsi za kojima i sada gosti sede. Kad bi kojim slučajem, svi ovi predmeti znali da pričaju kakvu bi oni tek priču sastavili!

U staroj srpskoj kafani „Sokače“ sluša se isključivo starogradska muzika, domaći evergrin, srpski trubači i stara narodna izvorna muzika.

Kafana Sokače postoji od 1993. godine. Od tada svake godine usavršava poslovanje, nadograđuje izgled i funkcionalnost i radi na identitetu kafane.

Jelovnik kafane sadrži raznorazna kuvana jela, jela po porudžbini, salate, predjela, desert, roštilj, specijalitete sa roštilja i naše posebne specijalitete kuće koje preporučujemo svima. Pored hrane nudi i razna alkoholna i bezalkoholna pića od kojih preporučujemo više vrsta domaćih vina kao i domaćih rakija.

Po odredbi Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Kafana Sokače od 2011. godine podleže sistemu bezbednosti hrane HACCP.

Pogledajte i najnovije vesti, slike i jelovnik kafane Sokače OVDE, odnosno najaktuelnije objave na Facebook stranici kafane Sokače OVDE.

KONTAKT:

e-mail: [email protected]

tel: 018/884-834

m: 069/518-19-88

  • Živa muzika: starogradska i domaći evergrin

  • Specijalitet kuće - Srpska sablja

  • Kafana sa tradicijom!

  • Kafana muzej

  • Odlična domaća vina i rakije

Ukoliko želite da reklamirate i Vaš smeštaj, ugostiteljski objekat ili radnju na našem sajtu, budite slobodni da nas kontaktirate!