IZLETIŠTA I ATRAKCIJE SOKOBANJE

Šta posetiti u Sokobanji

Lepterija, izvor Moravice, Sesalačka pećina, vodopad Ripaljka…

Izletišta i atrakcije Sokobanje je teško samo i nabrojati. Izvor Moravice, Sesalačka pećina, Vrmdžansko jezero, vodopad Ripaljka, jezerce na Ozrenu, Barudžija, Vlasina, Kalinovica, Očno, plaže Župan, Džentlmen, pećine, Lepterija… I naravno, to je samo deo, a mi ćemo probati da vam dočaramo bar deo njih i zaintrigiramo vas da ih podsetite. Uživajte, kao što je nama bio užitak pisati o ovoj temi.

Akva park Sokobanja

Akva park Sokobanja

/

Akva park Sokobanja godinama unazad privlači na hiljade posetilaca u toku samo jednog dana. Ako je Sokobanja nekada i važila za klimatsko i banjsko lečilište, izgradnjom akva parka na Podini struktura gostiju Sokobanje naglo se promenila.
Sokobanja mapa

Mapa Sokobanje


Mapa Sokobanje. Pogledajte mapu sa izletištima i atrakcijama u Sokobanji i njenoj okolini koje prosto morate posetiti. Napravite svoj raspored tokom boravka u Sokobanji kako biste imali vremena da obiđete što više navedenih mesta.
Lepterija Sokobanja reka Moravica

Sokobanjski Košutnjak ili beogradska Lepterija?


Ako bismo pravili paralelu sa drugim izletištima, Lepterija je za Sokobanju nešto kao Košutnjak za Beograd i Beograđane. E, sada, što je lepša od Košutnjaka, što tu protiče reka Moravica koja pravi i kanjon u stenama ispod Sokograda...
Sokograd Sokobanja

Sokograd Sokobanja

/

Sokograd Sokobanja. Koliko toga ste čuli o samom Sokogradu? Koliko upamtili? Ako ste na Sokogradu bili, onda ste ako ništa drugo upamtili uspon do njega i osećaj da vam je „duša u nosu“, jer Sokograd ne bi bio to što jeste da je izgrađen na nekom drugom mestu.
Ozren Sokobanja jezero ribnjak

Ozren – fabrika vazduha iznad Sokobanje

/

Ozren i Sokobanja su u neraskidivoj vezi samim tim što je ovo naselje i poznato lečilište izgrađeno na padinama Ozrena. Ovo je jedna od najšumovitijih planina u Srbiji, veoma bogata ozonom. Na Ozrenu se nalaze i dve bolnice, za lečenje plućnih i očnih bolesti, kao i jedan od najlepših vodopada Srbije – Ripaljka.
Vodopad Ripaljka Ozren Sokobanja

Vodopad Ripaljka na Ozrenu

/

Jedan od najlepših vodopada u Srbiji nalazi se na svega 5 km od Sokobanje, na planini Ozren. Vodopad Ripaljka je od 1949. godine pod zaštitom države kao prirodno dobro. Do njega se dolazi strmom stazom, a u samom podnožju, kao uostalom i iznad vodopada, nalaze se klupice za odmor i uživanje.

Čuvajte prirodu Sokobanje da bi i posetioci posle vas mogli da uživaju! Hvala!