Kako autom doći do Sokobanje

Kako autom do Sokobanje?

Sokobanja ima tu sreću da se nalazi relativno blizu autoputa Beograd – Niš, pa je i do nje lako doći. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti kojim je putevima moguće doći do Sokobanje iz različitih gradova u Srbiji. Možda vam deluje jednostavno da donesete ovu odluku tako što ćete u navigaciji ukucati odredište, ali ako volite putovanja totalno drugačiji utisak ostaviće na vas različite rute koje vam navodimo.

Kako doći iz Beograda, Vojvodine i gradova severno od Sokobanje?

Ukoliko do Sokobanje dolazite iz gradova u Vojvodini, Beograda, Kragujevca, Kruševca, Požarevca… najveći deo puta ćete ići autoputem E-75 (A1).

Varijanta 1. Preko Aleksinca

Kako autom doći do Sokobanje

Tradicionalno, najveći broj gostiju do Sokobanje dolazi preko Aleksinca, odnosno isključenja Aleksinački rudnici. Ovim putem ulazite u grad Aleksinac i kod crkve i stanice milicije skrenete ka 30 km dugom putu do Sokobanje.

Ovim putem prolazite pored Bovanskog jezera, pa iskoristite to da napravite pauzu, slikate se i uživate u pogledu.

Imajte u vidu da prolazite kroz naseljena mesta i da je jednim delom nešto lošiji put, pa će vam biti potrebno između 30 i 40 minuta do Sokobanje. Poštujte ograničenja jer su u toku sezone pojačane patrole saobraćajne policije. Od Beograda, ovim putem do Sokobanje ima oko 235 km.

A kada ste već u Sokobanji, predah napravite u restoranu Čikago

Varijanta 2. Preko Ražnja

Put Ražanj – Sokobanja

Poslednjih godina sve je aktuelniji put Ražanj – Sokobanja. Osim što ćete uštedeti na putarini jer ranije skrećete sa autoputa, uštedećete i na kilometraži, jer je ova ruta kraća za nekih 10-ak kilometara.

Od naplatne rampe „Ražanj“ jednim delom put će ići paralelno sa autoputem, a na izlasku iz sela Rutevac videćete malu tablu za skretanje ka Sokobanji. Put je u solidnom stanju. Nešto posle sela Subotinac uključujete se na put Aleksinac – Sokobanja, pa i u ovom slučaju prolazite pored Bovanskog jezera.

Od Beograda, ovim putem ima oko 225 km.

Kako autom stići do Sokobanje

Put Paraćin – Sokobanja preko Rtnja

Varijanta 3. Od Paraćina preko Rtnja – preporuka!

Naša preporuka je da odvojite par sati više za putovanje (naravno, uz pauze i stajanja) i da DO SOKOBANJE DOĐETE PREKO ZADIVLJUJUĆEG RTNJA!

Kako doći do Sokobanje iz gradova južno od Aleksinca?

Ukoliko do Sokobanje dolazite iz gradova južno od Aleksinca, onda nećete imate mnogo izbora.

Iz Niša se putuje oko sat vremena, autoputem u dužini od 33 km do Aleksinca, sa još 30 do Sokobanje, to je ukupno 63 kilometara.

Kako autom do Sokobanje iz pravca Boljevca i Knjaževca

Do Sokobanje se iz Timočke krajine može doći preko Boljevca ili Knjaževca, u zavisnosti od toga koji vam je put bliži.

Od Boljevca do Sokobanje ima 28 km putem preko Rtnja, dok je solidan i interesantan put od Knjaževca do Sokobanje dug 39 kilometara.

Pogledajte i tekst o tome kako je do Sokobanje moguće doći AUTOBUSOM.

Na kraju, ukoliko vam vreme dozvoli, pogledajte predloge za smeštaj u Sokobanji, kao i prilog o etno-hotelu na Rtnju, uživajte.

Kako autom stići do Sokobanje
Doček Nove godine Sokobanja
Mapa smeštaja u Sokobanji
Sokobanja vremenska prognoza
Čikago Sokobanja smeštaj sa bazenom
Akva park Sokobanja cene 2018
Akva park Sokobanja
Sokobanja mapa