Doček Nove godine Sokobanja 2020

Nova godina 2020. u Sokobanji

Doček Nove godine u Sokobanji možda nije tako glamurozan kao u velikim gradovima ili najvećim planinskim centrima, ali će vas romantična atmosfera malog mesta naterati da poželite da mu se što pre vratite. Sigurno mnogi od vas zamišljaju doček Nove godine u planinskom okruženju, sa snegom. Prvo što vam pada na pamet su Zlatibor, Kopaonik, Tara, možda Divčibare, Stara planina ili recimo Goč?

A da li ste znali da se Sokobanja nalazi ušuškana između planina Rtanj, Ozren, Devica, Bukovik, Slemen… i da ovde sneg ume da padne još u oktobru, a da se planinski vrhovi nekada „bele“ od snega sve do maja meseca?


Doček Nove godine 2020. u Sokobanji biće obeležen i na centralnom gradskom šetalištu ispred Miloševog konaka, a ako pratite naš portal uskoro ćete i saznati program proslave!

Mnoge ljubavi rodile su se baš u novogodišnjoj noći na jednom od najromantičnijih mesta u Srbiji – na trgu pored starog Amama u Sokobanji. Želite li da i vama Nova godina krene tako? 🙂

_______________________________________________________________________________________________

Sokobanju za doček Nove godine preporučuje odlična hrana, uvek ljubazni domaćini, veselo raspoloženje, ali ćete njome posebno biti očarani ukoliko ponovo bude snega.

Doček Nove godine u hotelima i spa centrima

Najpopularnija mesta za doček Nove godine u Sokobanji dugo su bili sokobanjski hoteli – Sunce, Zdravljak, Moravica, Banjica i Turist.

Izgradnjom spa i wellness centra Sokoterme i Nataly Spa centra, deo gostiju sa dubljim džepom dobio je daleko kvalitetniji izbor.

Ukoliko zakasnite sa rezervacijom dočeka u pomenutim objektima, smeštaj za Novu godinu možete naći u brojnim apartmanima. Za razliku od letnje sezone, za doček Nove izbor je sužen na one apartmane koji su opremljeni nekim vidom grejanja.

Smeštaj za doček Nove godine 2020. u Sokobanji – Apartmani Radivojević

Apartmani Radivojević se nalaze u ulici Nikole Pašića, mirnoj ulici na svega par minuta od gradskog šetališta i svih novogodišnjih dešavanja. U ponudi ima apartmane i studija pogodne kako za porodični odmor, tako i za parove. Grejanje je obezbeđeno u svim smeštajnim jedinicama (centralno grejanje, klima uređaji, uljani radijatori). Obezbeđen je i parking i WiFi.

Više o smeštaju Radivojević pogledajte OVDE.

Vila Čikago – apartmani i restoran često rasprodati već sredinom novembra

Ono što se može već smatrati trendom, to je činjenica da sve veći broj turista iz zemalja u okruženju provodi novogodišnju noć u Sokobanji. Gosti iz Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine iz godine u godinu u sve većem broju dolaze.

Godinama unazad, jedan od prvih izbora gostiju je i boravak u objektu Čikago, gde možete uživati u savremeno opremljenim apartmanima, kao i u dočeku Nove godine u istoimenom restoranu.

Doček Nove godine Sokobanja 2020 Restoran Čikago

Kada smo kod izbora smeštaja za doček Nove, valja napomenuti da Sokobanja nema sistem daljinskog grejanja. Upravo zato, izdvojili smo neke od smeštaja u Sokobanji koji imaju sopstveno centralno grejanje, pa pogledajte sledeću listu:

SMEŠTAJ U SOKOBANJI SA CENTRALNIM GREJANJEM, ZA DOČEK NOVE GODINE 2020.

Pogledajte druge zanimljivosti o Sokobanji

Mapa smeštaja u Sokobanji

Mapa smeštaja u Sokobanji

Pogledajte na mapi Sokobanje gde se nalazi smeštaj koji ste izabrali na osnovu tekstova, slika i mišljenja posetilaca. Smeštaj u centru Sokobanje, kod Akva parka, na Banjici, u naselju Carina ili Čuka...
Sokobanja vremenska prognoza

Sokobanja vremenska prognoza

/

Sokobanja vremenska prognoza. Pogledajte vremensku prognozu za Sokobanju u narednih 15 dana i isplanirajte svoj boravak u Zelenom srcu Srbije - Sokobanji.
Akva park Sokobanja

Akva park Sokobanja

/

Akva park Sokobanja godinama unazad privlači na hiljade posetilaca u toku samo jednog dana. Ako je Sokobanja nekada i važila za klimatsko i banjsko lečilište, izgradnjom akva parka na Podini struktura gostiju Sokobanje naglo se promenila.
Sokobanja mapa

Mapa Sokobanje


Mapa Sokobanje. Pogledajte mapu sa izletištima i atrakcijama u Sokobanji i njenoj okolini koje prosto morate posetiti. Napravite svoj raspored tokom boravka u Sokobanji kako biste imali vremena da obiđete što više navedenih mesta.
Sokobanja 1916.

Kakve veze imaju Marijan Vajda, Dragoslav Šekularac i Sokobanja?


Kakve veze imaju Marijan Vajda, Dragoslav Šekularac i Sokobanja? Dokazaćemo vam da imaju, a čak to i potkrepiti kratkim dokumentarnim filmom, pogledajte. Verujte, nadmašićemo vaša očekivanja.
Sokobanja na dlanu - iz vazduha

Sokobanja na dlanu

/

Sokobanja na dlanu logičan je naziv za sajt koji pretenduje da vam Sokobanju predstavi kao na dlanu. Osim prezentacije samog naselja, smeštaja, odnosno apartmana, vila, studija, soba i hotela, cilj nam je i da vas zainteresujemo da o Sokobanji nešto više naučite i vidite je iz raznih uglova.
Lepterija Sokobanja reka Moravica

Sokobanjski Košutnjak ili beogradska Lepterija?


Ako bismo pravili paralelu sa drugim izletištima, Lepterija je za Sokobanju nešto kao Košutnjak za Beograd i Beograđane. E, sada, što je lepša od Košutnjaka, što tu protiče reka Moravica koja pravi i kanjon u stenama ispod Sokograda...
Znamenite ličnosti o Sokobanji

Znamenite ličnosti o Sokobanji

/

Ivo Andrić, Branislav Nušić, Meša Selimović, Stevan Sremac, Isidora Sekulić - samo su neke od znamenitih ličnosti koje su se mogle sresti iu Sokobanji. Bez obzira da li su se ovde prvi put obreli iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga, Sokobanji su se redovno vraćali.
Zona Zamfirova i Sokobanja

Zona Zamfirova i Sokobanja


Zona Zamfirova i Sokobanja. Izbor za scenu u kojoj se Zone zajedno sa drugim devojkama kupa u turskom kupatilu, pao je naravno na Amam u Sokobanji. Kao jedino autentično tursko kupatilo na ovim prostorima, Tursko kupatilo u Sokobanji bilo je i logičan izbor za snimanje ovakve scene.

Hoteli ili privatni smeštaj za Doček Nove godine u Sokobanji?

Boravak u sokobanjskim hotelima nekada je garantovao odličan provod, a hiljade gostiju je dolazilo iz raznih krajeva zemlje na dočeke u hotelu Zdravljak, Sunce ili Moravica. Takođe, pamte se i nezaboravni provodi u hotelu Turist koji se nalazi u centru Sokobanje, kao i u nekadašnjoj diskoteci u „Banjici“.

Danas je situacija sasvim drugačija, pre svega zbog činjenice da su sokobanjski hoteli nažalost ostali na nivou iz osamdesetih godina. Neuspešne privatizacije i nedovoljna ulaganja doveli su do toga da su hoteli danas daleko iza ponude u privatnom sektoru.

Zato, ukoliko ste tu dilemu uopšte i imali, toplo preporučujemo doček Nove godine u nekom od restorana i kafića u Sokobanji. Što se tiče smeštaja, ponovo vam preporučujemo boravak u privatnom smeštaju, barem dok se situacija ne bude popravila.

Na kraju, a u stvari ono najbitnije, potražite SMEŠTAJ ZA NOVU GODINU U SOKOBANJI.

Pogledajte atmosferu sa dočeka Nove godine 2017. u hotelu Moravica u Sokobanji